حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

×
  • اوقات شرعی

  • رویداد حریر به دنبال تصویر واقعی خانواده در سینما
    شناسه : 7633
    0
    زندگی / خانواده رویداد رسانه‌ای حریر با هدف بررسی چالش‌های میان رسانه و خانواده برگزار شد. تا ذائقه اهل هنر و فرهنگ را به سمت تولیدات خانواده محور و زن محور در تراز جمهوری اسلامی ایران و به دور از شعارزدگی تحریک کند.
    ارسال توسط :
    پ
    پ
    رویداد حریر به دنبال تصویر واقعی خانواده در سینما

    رسانه بیشترین سهم را در خلق مفاهیم و سبک زندگی افراد دارد و خانواده  بدون شک در تاثیر رسانه است. رویداد رسانه‌ای حریر با هدف بررسی چالش‌های میان رسانه و خانواده  با حضوروزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و جمعی از فعالان فرهنگی برگزار شد تا ذائقه اهل هنر و فرهنگ  را به سمت تولیدات خانواده محور و زن محور در تراز جمهوری اسلامی ایران و به دور از شعارزدگی تحریک کند.
    در رویداد رسانه‌ای حریر که روز گذشته، جمعه ۱۷ آذر در  فرهنگستان هنر برگزار شد. چهار میز تخصصی با عناوین «زن، رسانه و جنسیت» با مدیریت دکتر فریبا علاسوند، «تصویر خانواده ایرانی؛ از واقعیت تا مجاز» با مدیریت دکتر سهیلا صادقی فسائی، «اندام واره، خانواده، آرامش، خوشبختی» با مدیریت دکتر رضا پورحسین و «سینما؛ تصویر جامعه فردا» با مدیریت دکتر مجید شاه حسینی شکل گرفت.

    خانواده را در سینما درست تعریف کنیم!

     «محمدتقی کرمی»،عضو هیئت علمی دانشگاه علامه در گفت‌و گوی میز اول از تخریب مردانگی در سینمای ایران صحبت کرد و گفت:« به نظر می‌رسد از دهه ۸۰ سینمای ایران پروژه تخریب مردانگی را به مثابه پروژه تخریب جمهوری اسلامی دنبال می‌کند. تخریبی که پیامد آن  را در کف خیابان می‌بینیم. وقتی ما کف خیابان مشکل پیدا می‌کنیم باید ببینیم کجا کاشتیم که داریم برداشت می‌کنیم. در واقع ما داریم مردانگی و زنانگی آشفته‌ای به مردان و زنان و پسران و دختران این مرز و بوم القا می‌کنیم و ما از این مرد برساخت شده در سینما نباید انتظار داشته باشیم سکان خانواده را هدایت کند.»


    رویداد رسانه‌ای حریر

    «رضا پورحسین»،رئیس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران نیز در میز سوم با اشاره به ضرورت اندیشه‌ورزی در فرهنگ فیلمسازی گفت:ما در سینما فقر اندیشه‌ورزی داریم، فقر اندیشه نداریم. یعنی در تبدیل عنصر اندیشه ورزی به کار نمایشی دچار مشکل هستیم. مقام معظم رهبری تأکید می‌فرمایند که شما هر منویاتی دارید باید به زبان هنر بیان کنید و  از سطح به عمق حرکت کنید. شما باید اندیشه را ترجمه کنید و به قالب‌های فیلم مستند و پویانمایی ببرید.

    پورحسین در ادامه از اهمیت و تاثیرگذاری سینما در خانواده گفت:اهمیت سینما به این دلیل است که عرصه‌ای برای یادگیری فراهم می‌کند. گاهی بعضی فکر می‌کنند اگر فلان فیلم را ببینند اتفاقی نمی‌افتد در حالی که پارادایم فکری آن فیلم روی دستگاه معرفتی ما تأثیر می‌گذارد. بهترین شیوه یادگیری آن است که رفتاری را بازسازی کنیم و سینما این کار را انجام می‌دهد. اگر ما خانواده را درست تعریف کنیم و درست نمایش بدهیم، لحظه لحظه و رگه رگه مفاهیم آن در ذهن مخاطب بازسازی می‌شود. این قدرت رسانه است که می‌تواند این رگه‌ها را از طریق فیلم در جامعه جاری کند.

    رونمایی از کتاب خانواده باشکوه ایرانی

    در حاشیه این مراسم در حضور کتاب عکس «خانواده با شکوه ایرانی» با موضوع سبک زندگی شاد خانواده ایرانی- اسلامی رونمایی شد. این کتاب که قصد دارد تصاویر مطلوب خانواده ایرانی را بازنمایی کند در ۲۲۰ صفحه و به همت ۸۰۰نفر از عکاسان توسط انجمن عکس سازمان بسیج هنرمان و بخشی از نهادهای فرهنگی منتشر شده است.


    آئین رونمایی از کتاب عکس «خانواده با شکوه ایرانی»

    رسانه‌ها را از نو بازیافت کنیم!

    انسیه خزعلی پس از مراسم رونمایی از کتاب به سخنرانی پرداخت و نسبت به نفوذ رسانه‌ها  در خانواده ابراز نگرانی کرد: گذشتگان ما کودکان را با قصه از گرگی بیم می‌دادند که ممکن است شبیه مادر شود و خطری باشد که به اهدافش برسد و حالا این گرگ به عنوان رفیق به عنوان زندگی مجازی در خانواده‌ها نفوذ کرده است و به تعبیر رهبر انقلاب رفیق نابابی که از آن می‌ترسیدیم، در جیب بچه‌های ما قرار گرفته است و همیشه یک یا چند بیگانه در کنار فرزندان و همسر خانواده وجود دارد؛ لذا شاهد بسیاری از آسیب‌ها هستیم. بزه‌ها، افزایش طلاق، طلاق عاطفی، تأخیر سن ازدواج، تجمل گرایی، تغییر سبک زندگی.

    معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با اشاره به عوض شدن سبک زندگی خانوادگی، گفت: ما وظیفه داریم ضمن توجه به آسیب‌هایی که رسانه‌ها برای خانواده‌ها ایجاد کرده‌اند، رسانه‌ها را از نو بازیافت کنیم و به داشته‌های خود و میراث ناملموس بپردازیم و آن را به نسل بعد منتقل کنیم. اگر به ارزش‌ها نپردازیم ضدارزش‌ها جای آن را می‌گیرد. گاهی اوقات چیزهایی در جامعه هنجار می‌شود که ارزش نیست؛ در دوره پیامبران هنجارهایی به وجود آمده که به شدت با رسالت پیامبران ضدیت داشته و ما باید برای شناساندن ارزش‌ها و ایجاد همگرایی حول ارزش‌ها کار کنیم. ایجاد آگاهی بیشتر به خانواده و ارائه الگوهای موفق، افزایش معناداری و هدفداری زندگی و رسیدن به معنویت و ایثار و پایبندی به قانون و ارزش‌ها و بسیاری از بایدها تلاش می‌کنیم.


    «انسیه خزعلی»، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری

    جریان سازی در فرهنگ و هنر با بگیر و ببند شدنی نیست

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چالش‌های حال حاضر سینما که در رویداد رسانه‌ای حریر به آن پرداخته شد، گفت:در بخش تولید باید با تولید فیلم‌های مناسب و جریان‌سازی، مزاجی مردمی که دهه‌هاست شکل گرفته را تغییر دهیم. در حوزه فرهنگ نمی‌توان یک شبه کن‌فیکون کرد؛ تغییر باید بطنی و در طول زمان باشد. امروز حوزه تولید ما قوی‌تر شده است. زمانی که کار را آغاز کردم‌ در همین گعده‌های انقلابی دوستان می‌گفتند حداکثر حضور جبهه انقلابی حدود ۵ فیلم در سال است ولی امسال در جشنواره فیلم فجر نزدیک به ۳۰ فیلم سینمایی ثبت کردیم یا درمورد فارابی در سال ۱۴۰۰ تنها ۲ فیلم مشارکتی در جشنواره فجر داشتیم و امسال ۱۷ فیلم به جشنواره معرفی کرده‌ایم که همه در عرصه خانواده، جمعیت و سرداران بزرگ دفاع مقدس است.

     اسماعیلی در این رویداد در پاسخ به انتقاد یکی از حاضران به وضعیت سینما، تاکید کرد: جریان سازی در این بخش با بگیر و ببند شدنی نیست؛ گاهی دوستان از ما توقع دارند مانند یک نهاد نظامی عمل کنیم اما ما چنین توانی نداریم. ما باید بتوانیم با تغییراتی در مزاج فرهنگی به دنبال تغییر کلی باشیم. ما یک بخش تولیدی و یک بخش تنظیم‌گری داریم. در تنظیم‌گری برخی قوانین وجود دارد و اینکه می‌بینید برخی با وزارت فرهنگ در فضای عمومی چالش دارند به دلیل این است که ما پای مرزها ایستاده‌ایم و به همین دلیل این همه مورد نقد و چالش هستیم.


    «محمدمهدی اسماعیلی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

    در پایان ندا ملکی، دبیر رویداد رسانه‌ای حریر پیشنهادی را با وزیر فرهنگ برای اعطای جایزه‌ای ویژه در جشنواره فجر  مطرح کرد و گفت: پیشنهاد می‌کنم در جشنواره فجر جایزه ویژه‌ای را به عنوان جایزه حریر در نظر بگیریم و  به فیلم‌هایی که با رویکرد مثبتت به خانواده ایرانی نگاه کردند و تصویری با نشاط، امن، پر از انگیزه و آگاهی از خانواده ایرانی ارائه کردند اهدا کنیم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.