حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

×
  • اوقات شرعی

  • آیین افتتاح نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم برگزار شد
    شناسه : 5234
    2
    آیین افتتاح نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم با حضور مسئولان و اساتید خوشنویسی، امروز، ۲۹ فروردین در مجموعه فرهنگی هنری کاخ سعدآباد برگزار شد.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    آیین افتتاح نمایشگاه هزار سال کتابت قرآن کریم، ۲۹ فروردین در مجموعه فرهنگی ـ هنری کاخ سعدآباد برگزار شد.

    سعید اوحدی، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این مراسم ضمن برشمردن فضائل ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر، گفت: اگر خداوند مراسم حج را برای انسان‌های مستطیع  قرار دادند، قطعاً عظمت ماه رمضان از حج هم بالاتر است. خداوند در این ماه، ضیافت و مهمانی خودش نه یک روز و سه شب را بلکه به تعبیر بسیاری از عرفا همه شب‌های ماه مبارک رمضان را به عنوان هدیه الهی قرار دادند.

    هنری که در خدمت قرآن قرار گرفته، ارزش‌ عظیمی دارد

    وی ادامه داد: خطاب من به اساتید خوشنویس قرآنی، این است که شما هنر خود را در خدمت قرآن قرار دادید و چه عنایت بزرگی خداوند به شما عطا کرده است. حتماً شما قدرشناس این نعمت بزرگ با همه وجودتان هستید که خداوند این برکت را در زندگی شما قرار داده است. هنری که در در خدمت قرآن قرار گرفته است، ارزش‌ عظیمی دارد.

    اوحدی اضافه کرد: قرآنی که شما کتابت کردید حتما در ثواب قراء و خواننده‌ای که از آن قرآن قرائت می‌کنند، شریک هستید. طبق فرمایش امام علی (ع) ظاهر قرآن زیبا و باطن آن عمیق است. ان‌شاءالله از این قرآن‌هایی که شما به زیبایی کتابت کردید، خدواند به ما توفیق عنایت کند که در باطن آن هم ورود داشته باشیم.

     

    وی در رابطه با جایگاه خوشنویسان بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) با صراحت فرموده‌اند که شریف‌ترین انسان‌های عالم خلقت در دنیا انسان‌هایی هستند که در خدمت قرآن هستند. اساتید بزرگواری که هنر خود را در خدمت و ترویج قرآن به کار گرفته‌اند، حتما جزء شریف‌ترین انسان‌های امت پیامبر(ص) در دنیا و شایسته‌ترین در آخرت هستند. امیدوارم که خداوند به ما توفیق دهد که در این ماه رمضان که نعمت عظیم حضور در مهمانی خود را عطا کرد، بتوانیم آن شایستگی لازم را کسب کنیم.

    بعضی تلاش دارند تا قرآن را برای طبقه خاصی کنند

    علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم، بیان کرد: اهل فلسفه می‌گویند ما همانطور که حرف می‌زنیم، فکر می‌کنیم و همانطور که فکر می‌کنیم، حرف می‌زنیم ولی اهل فلسفه که اهل ذوقیات هنری هم هستند، می‌گویند ما همانطور که می‌نویسیم، فکر می‌کنیم و همانطور که فکر می‌کنیم، می‌نویسیم. این ماجرای خوشنویسی و خط و رسم‌الخط به قدری اهمیت دارد که شاید بیش از ۲۰ تفسیر قرآن کریم در رابطه با این موضوع صحبت شده است که چرا در قرآن کریم بخوان، بشنو، گوش بده و ساکت باش داریم اما بنویس نداریم.

    وی ادامه داد: آقای مطهری می‌گویند خداوند در قرآن پاسخ داده است که پیامبر(ص) به دلایلی که می‌دانیم، نباید می‌نوشت اما این مقام را به بلافاصله به نفس و جان خود امیرالمومنین امام علی (ع) دادند و اولین کاتب قرآن، امام علی (ع) است که حضرت حافظ فرمود «به غمزه مسئله آموز صد مدرس» شد.

     

    معاف افزود: ماجرای خط و نگارش و تاثیر آن بر فهم قرآن بسیار مهم است. امروز بسیاری از اختلافاتی که در برداشت از متن داریم، به این علت است که روزی بر اساس ذوق و سلیقه یک نویسنده‌ای یک جابه‌جایی صورت گرفته است ولی هیچ جابجایی متنی‌ صورت نگرفته اما دلالت‌های آن در چند صد سال بعد، چند نظریه فقهی، فلسفی و اخلاقی شده است.

    وی اظهار کرد: اهمیت این نمایشگاه در آن است که می‌خواهیم با قرآن مأنوس باشیم و از خواندن قرآن لذت ببریم. قرآن برای مردم است و برای طیف و طبقه خاصی نیست. بعضی تلاش دارند تا قرآن را به طبقه خاصی اختصاص دهند؛ در صورتی که قرآن برای همه است و فهم مردم از قرآن خیلی مهم و معتبر است. فهم و انس مردم با قرآن ناشی از همین تحولات، تطورات، تغییرات و مسیرهایی است که در حوزه خط هم خود را نشان داده است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.