حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

×
  • اوقات شرعی

  • نمایشگاه آثار مردمی شهید سلیمانی افتتاح شد
    شناسه : 4161
    4
    نمایشگاه عکس‌هایی از برگزاری اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در خانه، محله و شهرهای ایران در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا با عنوان «سرو روان» دوشنبه ششم دی‌ماه ۱۴۰۰ در گالری خانه حوزه هنری افتتاح شد.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، نمایشگاه عکس‌هایی از برگزاری اولین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در خانه، محله و شهرهای ایران در شرایط همه‌گیری بیماری کرونا با عنوان «سرو روان» دوشنبه ششم دی‌ماه ۱۴۰۰ با حضور محمد مهدی دادمان رئیس حوزه هنری، جمعی از مدیران حوزه هنری، عکاسان آثار برگزیده، اصحاب رسانه در گالری خانه عکاسان حوزه هنری افتتاح شد.

    دریافت ۱۰۰۰ عکس پس از فراخوان

    سید احسان باقری رئیس خانه عکاسان حوزه هنری درباره برگزاری این نمایشگاه گفت: در اولین سالگرد شهادت حاج قاسم تقریباً همه برنامه‌های عمومی به خاطر شرایط کرونا ممنوع بود و امکان برگزاری مراسم سالگرد وجود نداشت، فراخوانی برای برگزاری سالگردهای مردمی در فضاهای شهری و روستایی دادیم که در حدود ۱۰۰۰ فریم عکس از سراسر کشور از جمله استان‌های تهران، قم، خوزستان و خراسان رضوی… برای ما ارسال شد. پس از داوری در حدود ۱۳۰ عکس از ۶۷ عکاس را انتخاب کردیم.

    وی در مورد بخش‌های فراخوان توضیح داد: این فراخوان سه بخش داشت؛ بخش حرفه‌ای، بخش مردمی یا عکاسی با تلفن همراه و بخش نوجوان. زمانی که نفرات برتر انتخاب شدند، قرار بود در هفته هنر انقلاب اسلامی در فروردین ۱۴۰۰ نمایشگاه برگزار شود که به علت موج‌ها و تعطیلی پی‌درپی کرونا به تأخیر افتاد تا این‌که در دومین سالگرد حاج قاسم افتتاح شد.

    وی در ادامه افزود: ما از تمام مدیران حوزه هنری، ۱۳۰ عکاس و سایر هنرمندان برای دیدن این نمایشگاه دعوت کرده‌ایم. در اصل این اولین نمایشگاه در دوران کرونا است. فراخوان دیگری هم به نام «فرمانده من» از مراسم تشییع پیکر سردار بود که آثار برگزیدگان در کاروان هنری «روایت حبیب» در معرض نمایش قرار گرفت.

    جلوه‌های مردمی محبوبیت حاج قاسم

    مجدالدین معلمی معاون هنری حوزه هنری در بازدید از نمایشگاه گفت: نمایشگاه‌های عکس از حاج قاسم، متعدد برگزار شده است. به‌رغم این‌که این نمایشگاه را قشری از هنرمندان اجرا می‌کنند اما بیشتر جلوه‌های مردمی محبوبیت حاج قاسم را نشان می‌دهد که این امتیاز بارز آن است. این موضوعی است که به این زودی‌ها خاموش نمی‌شود.

    وی درباره ادامه برگزاری یادمان شهید سلیمانی گفت: ما هرسال تلاش می‌کنیم که برنامه‌های جدیدتری داشته باشیم. ستاد یادواره قاسم سلیمانی در سال قبل در حوزه هنری تشکیل شد. این ستاد دو اقدام مهم برای انجام مراسم یادبود انجام داد که یکی حرکت کاروان هنری روایت حبیب است که استان به استان برگزار می‌شود، دیگری هم برگزاری همین نمایشگاه  است.

    یکی از بازدیدکنندگان پس از دیدار از نمایشگاه نظرات خود را این چنین بیان کرد: این نمایشگاه یک نمایشگاه مردمی است که علاقه عجیب مردم نسبت به شهید سلیمانی را نشان می‌دهد و یکی از جذابیت دیگر این نمایشگاه، تأثیر سردار سلیمانی در جای‌جای زندگی مردم است. مثلاً حضور او در هیئت‌ها، سطح شهر، بین اقشار مختلف مردم مانند آتش‌نشان‌ها، خانه‌های مسکونی، بین سفره‌های هفت‌سین را نشان می‌دهد. وی یک وجه ملی دارد که در بخش‌های مختلف اجتماعی ظهور می‌کند.

    وی به نکته مهم دیگر این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: نکته جذاب دیگر در این نمایشگاه بخش مردمی آن است که با دوربین موبایل یا دوربین‌های حرفه‌ای از نگاه مردم عکاسی شده است. از دوستان علاقه‌مند به سوژه‌‌های عکاسی دعوت می‌کنم حتماً از این نمایشگاه دیدن کنند که نگاه جذابی نسبت به سردار دل‌ها خواهند داشت.

    مهری عزتی مقدم عکاس یکی از آثار برگزیده در بخش مردمی از مشهد، گفت: تشییع پیکر سردار در مشهد با استقبال بی‌نظیر مردم روبه‌رو شد. برای من بسیار جذاب بود که با یک شخصیت سیاسی و نظامی آشنا شوم و واکنش مردم نسبت به او برایم تازگی داشت. چهار فریم در بخش مردمی ارسال کرده بودم و یکی هم در حرفه‌ای. امیدوارم راه سردار سلیمانی ادامه پیدا کند.

    کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری پس از بازدید از نمایشگاه گفت: عکس‌های بخش مردمی برای من بسیار جذاب بود. اصلاً فکر نمی‌کردم که نگاه هنرمندانه و ریزبینانه در عکس‌های مردمی دیده شود. زمانی با یک عکس حرفه‌ای مواجه هستیم که عکاس حرفه‌ای کمپوزیسیون و ترکیب بندی را می‌شناسد و به  جذابیت عکس کمک می‌کند.

    وی افزود: این دوربین‌های موبایل علاقمندی در بین مردم ایجاد می‌کند که عکس‌های خوب و قابل کیفیت را بگیرند. عکس‌هایی مانند عکاسی از استان گلستان و یا عکس حاج قاسم در هوای گردوغبار خوزستان دیده می‌شود که نظر مرا به خود جلب کرد. این نشان می‌دهد که علاقه‌مند به عکاسی زیاد است و نیروهای مستعد و خلاقی وجود دارند که از فرصت‌ها به‌خوبی استفاده می‌کنند. به همکاران خانه عکاسان حوزه هنری  که برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردند، تبریک می‌گویم.

    زارعی از حال و هوای نمایشگاه گفت: من ارتباط خوبی با عکس‌ها گرفتم. این نکته جالبی بود که به لحاظ حسی و عاطفی می‌توان به آن اشاره کرد. امیدوارم در دوره‌های بعد با عکس‌های خلاقانه‌تری روبه‌رو شویم. شخصیت حاج قاسم مانا و فراموش نشدنی است. او نه تنها در ایران بلکه در منطقه از شهرت و اعتبار خاصی برخوردار است. دلیل متفاوت بودن او این است که شخصیت او شخصیت بین‌المللی است. قبل از اینکه یک فرمانده و ژنرال باشد یک انسان است. در مستندی که به‌تازگی ساخته‌ام  سردار سلیمانی بدون در نظر گرفتن بُعد نظامی او فقط از نگاه مردمی معرفی شده است. تحقیق کردیم چرا مردم او را دوست دارند به این پاسخ رسیدیم که جنبه انسانی او بسیار بالاتر از جنبه نظامی‌اش است. اگر یکی از عکس‌ها سوژه دراماتیک داشته باشد حتماً در قالب ساختار نمایشی استفاده خواهیم کرد.

    مهدی طاهری از دیگر عکاسان برگزیده از استان تهران، گفت: اثر من در بخش حرفه‌ای برگزیده شد. بسیار از انتخاب اثر خوشحال شدم چون روی دیدگاه مردم تأثیر دارد. عکس‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان پخش می‌شود و به دست مخاطب اصلی خود می‌رسد. هرچقدر سانسور شده و مورد هجمه قرار گیرد این جریان روبه رشد است این سدها کار را سخت می‌کند اما نمی‌تواند جلوی اصل کار را بگیرد.

    وی به انتخاب سوژه عکاسی خود اشاره کرد و گفت: علت اینکه به این سوژه عکس رسیدم این بود، بعد از شهادت حاج قاسم، چندین تشییع باشکوه انجام شد که سوژه خوبی برای ماجرا بود. بعد از این فرآیند بخش اصلی این رویداد از بین رفت و خلق اثر بسیار سخت شد عکس من ناشی از یک فکر و ایده‌ای بود که به صورت چیدمان ارائه شد. در شب یلدای سال ۱۳۹۹ که اولین شب یلدای بدون او بود. چیدمان یلدایی که با رسوم ایرانی همراه بود عکس او را اضافه کردم تا نشان دهم حاج قاسم به یکی از المان‌های ملی ما تبدیل شده است.

    مریم علی یکی دیگر از عکاسان برگزیده از استان قم گفت: در بخش مردمی با دو عکس شرکت کردم. فراخوان از طریق یکی از دوستانم  ارسال شد. در مراسم تشییع ایشان در قم و سالگردشان شرکت کردم. در مراسم تشییع آزادانه عکاسی می‌کردیم اما در مراسم سالگرد به خاطر کرونا و یک سری از مسائل اجازه عکاسی با دوربین حرفه‌ای را ندادند به همین خاطر با موبایل عکاسی کردم. بعد از آگاهی از برگزیده شدن عکس‌ها، بسیار خوشحال شدم که دیده می‌شوند. امیدوارم این مراسم در سال‌های دیگر با ایده‌ها و عکس‌های جالب‌تر دیگری برگزار شود.

    در پایان سید مسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز تجسمی حوزه هنری گفت: این نمایشگاه عکس نوعی دل‌نوشته است که به صورت تصویر نشان داده شده و حس و حال خیلی خاصی را به مخاطب منتقل می‌کند. خوانش عکس نوعی اتفاق خاص است که شاید در سایر رشته‌ها قدرت انتقال پیام‌ها و مفهوم از نظر معنا و احساس را نداشته باشیم. به غیر از موارد تکنیکی که شامل رنگ، نور و هارمونی از لحاظ حسی بسیار خوب است چون از سراسر کشور نسبت به این فراخوان  واکنش‌ها دیدنی بود مثلاً در یکی از شهرها غبار را نشان می‌دهد که نشان از غبار روی دل‌ها است اما تصویر سردار دیده می‌شود که دارای قلبی آرام است. قبل از شهادتش هم یک دست‌نوشته دارد که نشان از آگاهی او از زمان شهادتش است. در این فضا که قرار می‌گیرم کمی از موقعیت مدیریتی خود بیرون می‌آیم که بسیار خوشایند است. به مردم عزیز توصیه می‌کنم برای دیدن این نمایشگاه خوب حتماً بیایند.

    نمایشگاه «سرو روان» از روز سه‌شنبه هفتم تا بیست و نهم دی‌ماه ۱۴۰۰ به جز روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت ۱۰ الی ۱۸ در معرض دید عموم است.

    خانه عکاسان در خیابان سمیه نرسیده به خیابان حافظ جنب کتاب‌فروشی سوره مهر قرار دارد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.