حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

×
  • اوقات شرعی

  • مسجد را برای پرورش حافظان قرآن برگزیده‌ام
    شناسه : 7488
    0
    فعالیت قرآنی » فعالیت های قرآنی در چندین و چند نقطه غرب تهران، شاهد فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی هستیم که با وجود مشکلات مادی، همچنان استوار طرح‌های آموزشی حول قرآن و عترت را به اجرا می‌گذارند و این افتخار را دارند که افراد با استعدادی را شناسایی کرده و به دنبال نخبه‌پروری هستند، ولی در این میان مسجد علی ابن ابیطالب(ع) فعالیت ویژه‌ای دارد.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    بتول پورابراهیمی از جمله بانوانی است که بیشتر وقت زندگی خود را به ترویج و تبلیغ قرآن کریم اختصاص داده و با علاقه‌ فراوان فضایی را برای آموزش دوستداران فراگیری قرآن کریم آماده کرده است و پس از پایان هر دوره آموزشی، پیگیر شرکت قرآن‌آموزان در آزمون‌های مختلف و دریافت گواهینامه برای آنان است تا نوجوانان و جوانان عضو کانونش را برای ادامه مسیر تشویق کند. پورابراهیمی علاوه بر مدیریت کانون قرآنی مسجد علی ابن ابیطالب(ع) با کانون‌های قرآنی دیگر واقع در غرب تهران همکاری می‌کند. به بهانه تجلیل از پورابراهیمی در آئین نکوداشت بانوان مبلغ و محفل‌دار قرآن کریم شهر تهران، که با حضور رئیس قوه مقننه برگزار شد، با او گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانید.

     ضمن معرفی خود، توضیح دهید که آموزش قرآن را از چه سالی آغاز کردید؟

    بتول پورابراهیمی هستم. متولد ۱۳۳۶ و مادر یک پسر و دو دختر که یکی از دخترانم پزشک است و دو فرزند دیگرم مدرک کارشناسی‌ارشد دارند که به لطف خدا هر سه در راه قرآن هستند و تشکیل خانواده داده‌اند. مسئول کانون علی بن ابیطالب(ع) وابسته به مؤسسه کشوری مهد قرآن، مستقر در مسجد علی بن ابیطالب(ع) واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار آیت‌الله کاشانی، روبه‌روی شهرداری منطقه ۵ هستم، همچنین مسئولیت مجمع غرب تهران مؤسسه کشوری مهد قرآن را به عهده دارم.

    از سال ۶۴ فعالیتم را در حوزه آموزش قرآن با یک کلاس قرآن در مسجد شروع کردم و این روند ادامه داشت تا اینکه در سال ۷۳ همکاری من با دفتر مرکزی مؤسسه کشوری مهد قرآن با مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی فومنی حائری آغاز شد و تاکنون کلاس‌هایی شامل آموزش روخوانی و روان‌خوانی، آموزش جامع مفاهیم و حفظ، تفسیر، تجوید، صوت و لحن، طرح کلی اندیشه اسلامی و … داشته‌ایم.

     در مورد فعالیت کانون علی بن ابیطالب(ع) توضیح دهید.

    کانون علی بن ابیطالب(ع) حدود ۱۵ تا کلاس و ۱۸۵ قرآن‌آموز دارد و تاکنون ۱۷ حافظ کل را تحویل جامعه قرآنی داده‌ است. روند کانون این‌گونه است که در پایان حفظ هر جزء قرآن هر کدام از حفاظ و افرادی که کتاب‌های مفاهیم قرآن(نوشته مسعود وکیل) را می‌گذرانند در آزمون شرکت می‌کنند و به آنها کارنامه داده می‌شود. البته در پایان هر دوره آزمون دوره‌ای از سوی مؤسسه مرکزی مهد قرآن برگزار می‌شود که در رشته حفظ قرآن شامل ۱ جزء، ۳ جزء، ۷ جزء، ۱۵ جزء و ۲۰ جزء و کل قرآن است و مؤسسه کشوری مهد قرآن گواهینامه همراه با هدایایی اعطا می‌کند.


     

    غیر از مسجد در اماکن دیگری همچون منزلتان جلسه قرآن برگزار می‌کنید؟

    از سال ۶۴ در مسجد فعالیت و نیز محفل قرآنی و نشست‌هایی را در منزل برگزار می‌کنم. برنامه همیشگی ما برپایی مراسم زیارت عاشوراست که ماهی یک بار به شکل دوره‌ای در منزل ما و سایر دوستان برپا می‌شود و در مناسبت‌های مختلف برنامه مدیحه‌سرایی را برگزار می‌کنیم.

    در کنار فعالیت قرآنی و آموزش قرآن‌آموزان، تاکنون در رقابتی حول موضوعات قرآن و عترت شرکت کرده‌اید؟

    بیشتر وقتم را صرف پیشرفت افراد دیگر کردم، به ویژه در زمینه حفظ قرآن تا حافظان کانون بتوانند به توفیق بیشتری دست یابند. این امر تاکنون ثمراتی داشته که نمونه آن معرفی حافظ کل قرآن خانم آرزو اسلامی است که از طرف مهد قرآن در مسابقات شرکت کردند و حائز رتبه برتر شدند.

    حدود ۲۵ سال است که در کلاس‌های تفسیر قرآن زیر نظر اساتید مختلف از جمله استاد معرفت، سرکار خانم غمامی و سرکار خانم حسینی‌آرام تلمذ می‌کنم. دوره آموزشی تجوید و دوره تربیت مربی را زیر نظر اساتید مؤسسه مهد قرآن از جمله استاد سیدمهدی سیف گذراندم و در حال حاضر علاوه بر مسئولیت‌های ذکر شده مربی آموزش جامع قرآن سطح (۳) هستم.

     تعامل و همکاری شما با مسئولان مسجد علی بن ابیطالب(ع) چگونه است؟

    تعامل خوبی با مسجد داریم. مسجد هم متقابلاً با ما همکاری می‌کند. منتها کانون از نظر مالی در مضیقه است و مهد قرآن و هیئت امنای مسجد اعتقاد دارند که کانون باید خودکفا و خودگردان باشد، در حالی که اگر از نظر مالی وضع بهتری داشتیم، فعالیت بیشتری را سامان می‌دادیم. تا سال ۹۷ مسجد بودجه‌ای را در اختیار ما قرار می‌داد که این امر هر سال موجب تشویق جوانان کانون می‌شد، ولی از آن به بعد این حمایت کمتر شد. امیدوارم مجدد به شرایط قبل بازگردیم.

     به نمونه‌هایی از فعالیت‌ کانون علی بن ابیطالب(ع) در سال جاری اشاره کنید.

    از سالروز عید غدیر امسال طی طرحی در فضای مجازی صحیفه سجادیه را به ۱۱۰ قسمت تقسیم کردیم و هر روز از شنبه تا پنجشنبه یک قسمت از آن را در گروهی با ۱۰۶ عضو قرار می‌دهیم که از جمله ضمائم آن متن فارسی، عربی و صوت آن قسمت است و در پایان هر دعا شرح مختصری در مورد آن برای اعضا به اشتراک گذاشته می‌شود.

    فعالیت دیگر، حفظ زیارت عاشورا بود که از ابتدای محرم سال جاری آن را آغاز و این زیارت را به هشت قسمت تقسیم کردیم و هر جمعه یک قسمت از آن را در گروه به همراه توضیحات آن به اشتراک گذاشتیم که تا اربعین این فعالیت تمام شد و افرادی هم موفق به حفظ زیارت عاشورا شدند. برای حفظ زیارت عاشورا و مفاهیم صحیفه سجادیه آزمونی خواهیم داشت و برترین‌ها طی مراسمی هدایایی را دریافت خواهند کرد.

    همچنین برای تولد قرآن‌آموزان، سالی دو بار برای متولدین شش‌ماهه اول و شش‌ماهه دوم در بوستان نهج‌البلاغه جشنی همراه با برنامه‌های شاد و متنوع با اعطای هدیه و برپایی نماز جماعت برگزار می‌کنیم. صرفاً زمان شیوع کرونا، کلاس‌های حضوری ما به صورت آنلاین برپا شد و الان همه کلاس‌ها به صورت حضوری برگزار می‌شود. فقط یکی از دوره‌ها، یعنی طرح کلی اندیشه اسلامی، همزمان به دو صورت حضوری و آنلاین برقرار است.

    آیا برای برنامه‌هایتان خیّر یا حامی مالی دارید؟

    برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی در تهران و خارج از تهران از دیگر برنامه‌هایی است که به هر حال همه آنها مستلزم صرف هزینه است. درباره هزینه‌های کانون خیّر یا حامی مالی نداریم، چراکه این کانون حدود ۶۰ خانواده نیازمند را تحت پوشش قرار داده است و اگر هم وجوهی به حساب کانون واریز شود، صرف امور خیر مانند کمک‌هزینه آموزش دانش‌آموزان این خانواده‌ها یا کمک‌هزینه درمانی می‌شود. به هر حال امیدواریم که برگزاری این همایش‌های تکریم و معرفی فعالیت‌های ما موجب شود تا حمایت بیشتری از ما صورت گیرد.

    افراد تحت پوشش خیریه کانون علی بن ابیطالب(ع) چگونه شناسایی می‌شوند؟

    رابطانی به ویژه در محلات مهرآباد و اسلامشهر داریم که این افراد را به ما معرفی می‌کنند. روند معرفی آنها این‌گونه است که یک تحقیق غیر مستقیم با رعایت حفظ آبروی آنها صورت می‌گیرد و پس از راستی‌آزمایی این کمک‌ها اعطا می‌شود. البته با توجه به هزینه بالای برخی کالاها نمی‌توانیم، جوابگوی همه نیازهای خانواده‌ها به ویژه در مورد تأمین جهیزیه باشیم، ولی در حد توان به آنها کمک می‌کنیم. در موارد دیگر، فاکتور خرید برای ما ارسال می‌شود و در حد توان یاریگر هستیم. ویژه مناسبت‌های مختلف مثل ماه رمضان نیز بسته ارزاق تهیه می‌شود.

    برگزاری برنامه‌هایی همچون آئین نکوداشت بانوان مبلغ و محفل‌دار قرآنی چقدر انگیزه‌بخش است؟

    نزدیک به چهل سال است که در این حوزه فعالم و همین‌قدر که ثمره فعالیتم را در تعلیم و موفقیت قرآن‌آموزان می‌بینم برای من بزرگترین پاداش است و برای مسئولان جوان مهدهای قرآن و مربیان قرآنی این امر انگیزه‌بخش خواهد بود و موجب خواهد شد که فعالیتمان را بسط دهیم.

     فعالیت اجتماعی و قرآنی‌تان خللی را در زندگی شخصی شما ایجاد کرده است؟

    بیشترین وقتم در اجتماع و کانون و ارتباط با قرآن‌آموزان صرف می‌شود. با این حال با مدیریت و برنامه‌ریزی سعی می‌کنم که به امور شخصی به نحو مطلوبی رسیدگی کرده و با اقوام ارتباط داشته باشم؛ حتی زمانی که دخترم دانشجوی پزشکی بود، مسئولیت نگهداری از نوه‌ام را به عهده داشتم و در برهه‌ای هم به پرستاری از مادرم مشغول بودم، اما هیچ‌ کدام از آنها من را از فعالیت در کانون بازنداشت.

     در پایان کانون‌هایی را که زیر نظر مجمع غرب تهران فعالیت می‌کنند نام ببرید.

    کانون الزهراء سلام الله علیها به مدیریت خانم طرلان رجبی در محله خلیج فارس، کانون ائمه بقیع علیهم السلام به مدیریت خانم شفقی در تهرانسر، کانون مکتب الجواد علیه السلام به مدیریت خانم ساجدی در خیابان اشرفی اصفهانی، کانون اسراء به مدیریت خانم طوقی در دوراهی قپان، کانون مسجدالنبی صلی الله علیه و آله به مدیریت خانم محمدی در خیابان زنجان شمالی، کانون المؤمنون به مدیریت خانم معصومه احمدیان، کانون امام محمدباقر علیه السلام به مدیریت خانم تاجداری در میدان حر، کانون فاطمیه به مدیریت خانم رجبی در شهرک غرب، کانون شهدا به مدیریت خانم خشتیان در سی متری جی و کانون بیان رفیع با مدیریت خانم فدوی در شهرک راه آهن است و نیز مدیریت کانون علی ابن ابی‌طالب علیه السلام را خودم به عهده دارم. سالی یک بار از تمام مسئولان این کانون‌ها گزارش عملکرد دریافت و سپس آن را به مسئول مؤسسه مهد قرآن استان تهران ارائه می‌کنم.

    یادآور می‌شود، نخستین آئین نکوداشت و تکریم بانوان مبلغ و محفل‌دار قران کریم شهر تهران با عنوان «همایش اخلاق و معنویت» دوم آذر سال جاری از سوی مرکز فرهنگی بانوان قرآن‌پژوه مؤسسه امام رضا(ع) با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی، رادیو قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما و مؤسسه حضرت خدیجه(س) برگزار شد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.