

در این کتاب تلاش شده است به نوع طرح مسئله و ابعاد سبک زندگی پرداخته شود. تشخیص مقولهها، مسئلهها و ابعاد سبک زندگی را میتوان از مسائل مهم این موضوع دانست؛ از این رو در کتاب «مسئله سبک زندگی» به موضوعاتی از جمله خویشاوندی و اطلاعات در زمینه مقولههای سبک زندگی توجه میشود، برای اینکه بتوان از منظری دیگر به موضوع نگریست و آن را بررسی کرد.
در این اثر به ارتباط هر موضوع با مقولههای دیگر سبک زندگی، ارتباط کلی آن با ساختارهای اجتماعی و نظریات علمی که از سبک زندگی پشتیبانی میکنند، پرداخته میشود؛ در ضمن ماهیت تاریخی موضوعات و دلالتهای مربوط به آن به نحوی در کتاب مطرح میشود که نشان دهد به آن نگاهی کلی و تاملی شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«سیطره تاریخ غربی بر عالم و غربزدگی مضاعف دوران ما، که دوران پست مدرن و هیچانگاری است، سخن از سبک زندگی دینی را به شدت صعب و پیچیده کرده است. جامعه ایرانی، به رغم بن مایههای مستحکم هویتی و نیروهای فعال اجتماعی، با بسیاری ودایع و سنن و اسوههای فرهنگی خویش وداع کرده و ساز و برگ متناسب با معیشت دینی را از دست داده است، اما با برخورداری از همان بنمایه مذکور، یعنی هویت فعال و البته سرچشمه جوشان وحی، یقیناً میتوان دوران گذار را به شوق وصال عالمی دیگر که مقتضایش آدمی دیگر است تدبیر نمود..»
ثبت دیدگاه