حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

×
  • اوقات شرعی

  • معضل استبداد دینی در نهج البلاغه و متون عاشورایی
    شناسه : 1054
    2
    «معضل استبداد دینی»، مجموعه مباحث استاد محمد سروش محلاتی پیرامون استبداد در نهج البلاغه و متون عاشورایی، به همت انجمن اندیشه و قلم وارد بازار نشر شد.
    ارسال توسط :
    پ
    پ

    معضل استبداد دینی در نهج البلاغه و متون عاشورایی

    «معضل استبداد دینی»، مجموعه مباحث استاد محمد سروش محلاتی پیرامون استبداد در نهج البلاغه و متون عاشورایی، به همت انجمن اندیشه و قلم وارد بازار نشر شد.

    معضل استبداد دینی محمد سروش محلاتی

    به گزارش کتاب نیوز به نقل از ایکنا؛ بخش اعظم مباحث این کتاب، بررسی موضوع نوین «استبداد دینی» است که در ماه رمضان سال جاری مطرح شده و چند بحث دیگر درباره مواجهه امامان شیعه با سلطان جائر نیز به آن افزوده شده است.

    این جلسات با همکاری انجمن اندیشه و قلم و بنیاد اندیشه و احسان توحید برگزار شد و اکنون انتشارات میراث اهل قلم، با مشارکت کانون توحید، این اثر را به زیور طبع آراسته است.

    پوسته و هسته استبداد دینی، زمینه‌های فرهنگی استبداد در جامعه شیعی، نگرانی از استبداد در حکومت دینی، شیوه‌های مقابله با استبداد و مقابله و مدارا با حاکمان جائر از مجموعه بحث‌هایی است که بعضاً برای اولین بار در این کتاب به آنها پرداخته شده است.

    پیش از این، کتاب از حکومت علوی تا حاکمیت اموی، شامل مباحثی در زمینه عوامل تغییر ماهیت حکومت اسلامی به حکومت اموی با آثاری از سیدعباس حسینی قائم مقامی، محمدعلی ایازی، مهراب صادق‌نیا، غلامرضا ظریفیان، محمد سروش محلاتی، محمد پروازی و محمدعلی مهدوی‌راد منتشر شده بود.

    در بخشی از کتاب آمده است: امیرالمومنین وقتی مالک اشتر را به مصر می‌فرستاد، یک کلمه به مالک فرمود که «انما الوالی بشر» حاکم هم یک انسان است، مثل همه انسان‌های دیگر. حالا ما به جایگاهی رسیده‌ایم که این آقایان، تئوری‌پردازی می‌کنند، برای اینکه نشان بدهند نه، حاکم قداست ویژه‌ای دارد، جلالتی دارد، انتقاد باید با توجه به دشمن باشد و چنان هوشمندانه طراحی شود که زمینه سوءاستفاده دشمن را فراهم نیاورد. این اشکال را لابد به علی(ع) هم دارند که چرا اصحاب خودش، حتی خوارج را آزاد می‌گذاشت تا اعتراض به امیرالمومنین داشته باشند. نه فقط اعتراض، بلکه حکم به کفر امیرالمومنین کردند. چه کسی این فضا و اجازه را به آنها داد؟ همین‌ها باعث می‌شد که معاویه سوء استفاده کند. امیرالمومنین هم می‌بایست به شدت با این گونه از انتقادات و اعتراضات مقابله می‌کرد، تا اسباب سوء استفاده دشمن فراهم نشود! امروز یک فقه جدید و یک فلسفه سیاسی جدید، در حال تدوین و تبیین است که در نقطه مقابل آموزه‌هایی است که ما از بیانات علی(ع) استفاده می‌کردیم.

    کتاب «معضل استبداد دینی» در ۲۳۶ صفحه و با قیمت ۶۰هزارتومان توسط انتشارات میراث اهل قلم منتشر شده است

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.